Mijn specialisaties

Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Medisch pedicure

Als gediplomeerd Medisch Pedicure en Oncologisch Voet Verzorger i.o. Ik kan alle zogeheten risicovoeten behandelen, deze kunnen o.a. ontstaan zijn ten gevolge van: diabetes, kanker, reuma, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Als medisch pedicure heb ik ook kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken.
 

Voetbehandeling bij Kanker

Bent u kankerpatient dan is het van belang dat u uw voeten laat behandelen door een opgeleid Oncologisch Voet Verzorger. Meld altijd als u onder behandeling bent en wanneer een chemokuur of bestraling heeft plaatsgevonden. Een kankerpatient mag namelijk niet zonder meer een voetzorgtraject ondergaan. Als Oncologisch Voet Verzorger i.o.kan ik overleg plegen met de medisch specialist. Zodat ik u voeten adequaat kan behandelen.

Voetmassage bij Kanker

Als u even lekker wilt ontspannen kunt u bij mij terecht voor heen heerlijke voeten- en onderbeenmassage. Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk. Als Oncologisch Voetzorgverlener ga ik vooraf met u in overleg of deze masaage gegeven kan worden. Bij sommige vormen van kanker of bijwerkingen als gevolg van de behandeling, is elke vorm van massage niet toegestaan.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!

Beenharsen

Voor het verwijderen van (overmatige) beharing. Door de goede beheersing van de techniek is de behandeling nauwelijks pijnlijk. Het voordeel van het harsen is dat de haartjes ongeveer 4 – 6 weken weg blijven.